Fürdőszoba esettanulmány

Ránézésre ez a fürdő olyan, mintha mindig itt lett volna, így ahogy van. Pedig a léte egyáltalán nem evidens, hanem inkább kalandos.

Eredetileg nem is fürdőszobát tervezni hívtak megbízóim. Az anyuka keresett meg azzal, hogy elég lehetetlen kérdésük van, amit feltennének a helyszínen. Próbálkozzunk meg egy lakberendezői tanácsadással. Már többen jártak náluk ez ügyben. Ha nincs javaslatom azt is megértik.

(A lakberendezői tanácsadás a helyszínen történik és konkrét kérdésre irányul, amit 1-2 órában megbeszélünk.) Mint náluk aztán kiderült, már több próbát tettek náluk különböző szakmabeli hozzáértők, de nem igazán sikerült kitalálni, hogy is lehetne plusz egy gyerekszobát kialakítani a már meglévő és jól elrendezett házban. Volt aki a gyerekszobát az étkező helyére tette volna, más a nappalijukat vágta volna ketté, a plusz egy szobáért.

Többször körbejártam a kérdést a helyszínen, méregettem, beszélgettünk az anyukával szokásaikról és az eddigi tervekről, ötletekről, közben megnéztem a ház minden kis részletét.

Az eredeti elrendezés nagyon jól átgondolt és szervezett volt. Tágas konyha, étkező, nappali és elkülönült háló szekció, amit folyosó választott el. A folyosó elején wc, mosókonyha és tároló kapott helyet és tovább haladva jött a három háló és a fürdőszoba.

Az ötletem az volt, hogy a folyosó elején a mosókonyhát és a tárolót összevonva, kialakítható egy fürdőszoba. És a régi fürdő helyére (egy kicsit lecsípve a mellette lévő hálószobából) kialakítható egy plusz gyerekszoba. Megbízóim ennek az átrendezési ötletnek úgy megörültek, hogy rögtön lázas méricskélésbe kezdtek és megbíztak az újonnan kialakítandó fürdőszoba megtervezésével. Mivel öten(!!)  használják a helységet és a mosó/szárítógépeket is el kellett helyezni az új fürdőben minden négyzetcentimétert ki kellett használni. 9 db alaprajzi elrendezést ajánlottam és beszéltünk meg, mire a végleges elrendezés megszületett. Ajtókkal, ablakokkal és gépészeti kiállásokkal kellett zsonglőrködni. A kivitelezés hónapokon keresztül tartott.

Végül lett plusz egy gyerekszoba és az új fürdő is elkészült melyeket a megbízóim nagy örömmel használnak.

Fürdőszoba esettanulmány 1
Fürdőszoba esettanulmány 2
Fürdőszoba esettanulmány 3